Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Házhozszállítás

Házhozszállítás

Saját gyártású termékek

Milyen a jó talpbetét?

Amint behelyezi a cipőjébe, érezni fogja a különbséget.

  1. Kényelmes: A jó talpbetétnek kényelmesnek kell lennie a lábfejnek, és nem szabad kellemetlen érzést okoznia a viselőjének.
  2. Alátámasztó: A talpbetétnek megfelelően kell alátámasztania a lábat, és segítenie kell a lábdeformitások kiigazításában.
  3. Jó minőségű anyagokból készült: A talpbetétnek tartósnak kell lennie, és jó minőségű anyagokból kell készülnie, hogy hosszú távon is hatékonyan működjön.
  4. Megfelelő méretű: A talpbetétnek megfelelő méretűnek kell lennie a lábfejhez, hogy megfelelően tudja alátámasztani azt.
  5. Jó légáteresztő képesség: A talpbetétnek jó légáteresztő képességgel kell rendelkeznie, hogy a lábfej ne izzadjon túlzottan.
  6. Könnyű: A talpbetétnek könnyűnek kell lennie, hogy a viselője kényelmesen tudjon mozogni benne.
  7. Jó tapadás: A talpbetétnek megfelelően kell tapadnia a cipőben, hogy ne csússzon el a lábfej alatt.
  8. Jó ár-érték arány: A talpbetétnek megfelelő ár-érték aránnyal kell rendelkeznie, hogy megfizethető legyen a viselője számára.
  9. Könnyen tisztítható: A talpbetétnek könnyen tisztíthatónak kell lennie, hogy a viselője könnyen eltávolíthassa róla a szennyeződéseket.
  10. Megfelelően illeszkedik a cipőbe: A talpbetétnek megfelelően kell illeszkednie a cipőbe, hogy a viselője kényelmesen tudjon járni benne.

Remélem, ezek a tulajdonságok segítenek eligazodni a talpbetétek világában! Ha bármilyen további kérdése van, ne habozzon feltenni nekünk! Szakértőink készséggel állnak rendelkezésedre.

 

Cégünk 2001 óta gyárt és forgalmaz egyedi és adaptív talpbetéteket.

Az egyedi betéteket kifejezetten a lábához készítjük.

Adaptív betétet a lábához adjuk, illetve formázzuk.

Nagyon fontos: ha bármelyik talpbetétet is választja előtte konzultáljon szakembereinkkel, akik ingyenesen felmérik talpa állapotát és az alapján ajánlanakönnek megfelelő talpbetétet.

Mikor érdemes talpállapotát megnézetni?

A következő esetekben: amennyiben sportol, sokat sétál, kialakult vagy kialakulóban lévő bütyök, kalapács ujj valamint boka, térd, csípő, sarok, gerinc és nyaki fájdalom esetén.

 

Egyedi Talpbetétek:

JTT10 Egyedi Talpbetét Neuropáthiás Lábhoz:

Ez a talpbetét egyenletes teherelosztást biztosít a láb talpi területén.

Nagyon egyedi lábforma esetében is megelőző hatású a neurupathiás talpi szövődmények kezelésére.

Elősegíti talpi sebek begyógyulását.

Érzékeny talpfelület fájdalmait csökkenti a nem cukorbeteg egyén lábán.

J-15:

Egyedi méretvétel alapján egyedileg készített lábortézis erősen deformált lábra. A mintavétel terhelés alatt történik gipsszel, vagy méretvevő habbal. A pozitív minta egyedi kialakítását ortopéd műszerész vagy ortopéd cipész végzi (modellezi) a láb állapota igénye szerint. A leggyakoribb kivitel a hosszboltozatokhoz totálkontakt módon illeszkedik, oly módon, hogy a túlterhelt területek a láb állapoti előírása szerint tehermentesítésre kerüljenek. A betét erősítő, és térkitöltő rétegekből áll, felületét speciális habanyag borítja. Minimum három rétegből készül. Végső kialakítása, a lábhoz illesztése az átadásakor történik.


Color Egyedi Betét: Egyedi méretvétel alapján egyedileg készített Egyedi Betét. A mintavétel terhelés alatt történik méretvevő habbal. A pozitív minta egyedi kialakítását ortopéd cipész végzi. A leggyakoribb kivitel szerint a hosszboltozatokhoz totálkontakt módon illeszkedik, oly módon, hogy a túlterhelt területek a láb állapota szerint tehermentesítésre kerüljenek. A Color Egyedi Betétet különböző shore keménységű anyagokból állítjuk össze.

Slim-Soft Egyedi betét:

Talpbetét kialakításának jellemzői:

Rugalmas perforált borítású lúdtalpbetét haránt és hosszboltozattal, valamint öblösített sarokkiképzéssel. A rugalmas járófelület magas komfortérzetet biztosít és perforált kiképzése szellőzteti a lábat. A haránt és hosszboltozat emelése, valamint öblös sarokágya a kialakult lúdtalpat kezelheti oly módon, hogy a megereszkedett boltozattokat az anatómiailag helyes magasságba emelheti, így a lúdtalp okozta panaszokat csökkentheti, vagy megszüntetheti, és megelőzheti a boltozatok állapotának további romlását.

 

A slim betét egy vékony adaptálható félkész talpbetét, melyet a lábhoz igazítunk és a cipő kialakítását figyelembe véve a cipőbe csiszoljuk a kényelmesebb viselés szempontjából.

A soft betét egy vastag adaptálható félkész talpbetét, melyet a lábhoz igazítunk és a cipő kialakítását figyelembe véve a cipőbe csiszoljuk a kényelmesebb viselés szempontjából. Nagyobb igénybevételnek lehet kitenni. 

 

Adaptív Talpbetétek:

Dakar: A Dakar talpbetét támaszt nyújt a lábnak járás közben, védi a mikro rezgésektől és tehermentesíti a sarkát. Emellett alkalmas a kezdődő diabétesz megelőzésére, mivel tehermentesíti a lábat és minimális csavarodást lehetővé tesz. A Dakar betét puha funkcionális kényelmi talpbetét, tehermentesített sarokrésszel, harántemelővel. Mikró szálas szintetikus fedőréteg.


Carbotec Termoplasztikus betét: A Carbotec termoplasztikus betét talpi korrekciós eszköz, a hosszanti és harántboltozat emelésével az, optimális nyomáseloszlást állíthatja helyre. A Carbotec termoplasztikus betét anyaga: hőre formálható (thermoplasztikus) carbon-szál erősítésű innovatív carbotec anyag.


Triactive Play: Triactive play talpbetétet sportoláshoz ajánljuk. A nagy megterheléssel, gyors irányváltással járó sportok kedvelőinek fejlesztették ki. Csökkenti az elindulás-megállás során keletkezett talpi erőket. A láb haránt és hosszboltozatának emelésére szolgáló speciális 3 zónás sportbetét. A Triactive Play betét csökkenti az elindulás-megállás során keletkező talpi erőket. Optimális sarok irányt és lábtartást biztosít a statikus helyzet és a dinamikus mozgás javítása érdekében. A gyors váltakozó mozgás a tenisznél, squashnál, kosárlabdánál és más labdajátékoknál, futball, kézilabda, jellegzetes terheléseket okoz a láb különböző pontjain, ezért a sérülések megelőzésében a speciális Triactive Play talpbetétek komoly szerepe van.


Triactive Run: A Triactive Run talpbetétet futáshoz tervezték. Futás közben a talajéréskor, átgördüléskor és elugráskor keletkező, a lábra ható erőket csökkenti. Triactive Run talpbetét, csúcsminőségű termék futáshoz. A láb haránt és hosszboltozatának emelésére szolgáló speciális 3 zónás betét, amely egyenletes átmenetet biztosít a különböző funkcionális részek között.


Szendvics szerkezetű betét: Rugalmas, perforált borítású lúdtalpbetét haránt- és hosszboltozattal, valamit öblösített sarok kiképzéssel. A rugalmas járófelület magas komfortérzetet biztosít és perforált kiképzése szellőzteti a lábat. A haránt- hosszboltozat emelése, valamint öblös sarokágya megelőzi a lúdtalp kialakulását, vagy a már kialakult lúdtalpat kezeli oly módon, hogy a megereszkedett boltozattokat megemeli az anatómiailag helyes magasságba.


Sajka betét: Harántemelés nélkül készül. Csiszolással, illetve melegen adaptálható kemény sajka gyermekbetét, amely színes hab borítású. A láb haránt párnájáig ér. Sportoláshoz, tornacipőben, edzőcipőben való viselésre is alkalmas.


Sztarflex: A félkész betét lábméret szerinti méretsorozatban, két féle szélességben készül. Lábvizsgálat alapján egyedi adaptálása még extrém deformitások esetén is könnyen megoldható. Speciális, üvegszál erősítésű átlátszó, barnás színű műanyagból készülő félkész betét. Nagyfokú alakíthatósága miatt extrém kialakítású betét is készíthető belőle. Tartós, kemény betét, azonban rugalmassági modulusa a lábboltozat rugalmasságához hasonló. A boltozatoknál megerősített, azonban a sarokrészen mindössze 1 mm vastag, ezért nem emeli ki a sarkat a cipőből. Szükség szerint bőr borítással is ellátható. Könnyen tisztítható.


Weighflex: A láb elülső részénél és a saroknál hajlékony kialakítású, így a talpbetét gond nélkül használható magasabb sarkú cipőkben is.


Gumibetét: Méretsorozatos lúdtalpbetét, amely a láb boltozatos szerkezetének alátámasztására szolgál. A gumi betét ¾-es talpbetét mely alkalmas lehet sporttevékenységre és napi viselésre.