Kategóriák
Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Házhozszállítás

Házhozszállítás

Termék részletek


RS 20 Állítható könyökmankó

RS 20 Állítható könyökmankó
 • RS 20 Állítható könyökmankó
5 150 Ft

Alkalmazás

Az RS-20 Állítható könyökmankó a meggyengült, fájdalmas vagy bizonytalan alsó végtagot részlegesen tehermentesíti és járás stabilitást ad. Az alumíniumból készült, könnyű 12 fokozatban állítható könyökmankó, mint gyógyászati segédeszköz kizárólag az előírásoknak megfelelő méretbeállítással használható. A magassági fokozatot a könyökmankó felső csövén található csapos külső rögzítő gyűrű kiemelésével, majd a két cső egymáshoz viszonyított elmozdítása után a kívánt furatba történő bepattintással állítható be. A könyökmankó rúd irányú terhelhetősége: max. 130 kg.


Használati útmutató

A könyökmankó optimális magasságát úgy válasszuk ki, hogy a könyök kissé hajlított legyen, arra támaszkodva viszont a könyök kiegyenesedjen, de ne nyomja fel magasra a vállat. A könyökmankót mindig a jó oldali kézben fogva tesszük előre, ezután a sérült, gyenge lábbal lépünk. Amennyiben két könyökmankóra lenne szükségünk a két mankót tesszük előre, ezután a sérült, fájós lábbal, majd a jó lábbal lépünk. Síkos, pl. jeges úton, a járóbottal fokozott óvatossággal közlekedjünk!

A botvég gumi elhasználódása esetén azt ki kell cserélni. A botvég gumik a kiszolgálási helyen és gyógyászati segédeszköz üzletekben kaphatók.


Tisztítás

Semleges mosószerrel, langyos vízzel lemosva, majd puha ruhával áttörölve.

 • Maximális terhelhetőség 135 kg
  Javasolt kihordási idő 36 hónap
  TB támogatott Igen / 80% -ban
  Közgyógy. támogatott Igen
 • Cikkszám
  RS-20