Kategóriák
Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Házhozszállítás

Házhozszállítás

Termék részletek


Master Aid Termometro clinico

Master Aid Termometro clinico
  • Master Aid Termometro clinico
7 100 Ft

HIGANY MENTES LÁZMÉRŐ MASTER AID

Műszaki adatok:
Legkisebb mérési tartomány: 35,3˚C – 42,0˚C
Felbontás: 0,1˚C
Pontosság: + 0,1˚C/-0,15˚C
Üzemi feltételek: Hőmérséklet: -15˚C - 42˚C
Tárolási feltételek: Hőmérséklet: -15˚C - 42˚C 

Minőségi garancia
Orvosi folyadékos hőmérőink teljes mértékben higany nélkül készült analóg csúcsértékes hőmérők, melyek az emberi test hőmérsékletének mérésére szolgálnak. Hőmérőinket mindenkor az alábbi előírásokat szem előtt tartva gyártottuk és teszteltük:
-Az Európa Tanács 93/42/EK sz. EU direktívája az orvosi eszközökről (1993.június 14.)
-Az 12470-1:2000 sz. DIN EN standard Klinikai hőmérők, 1. rész: Folyékony fém üvegben típusú hőmérők csúcsértékjelzővel.

Egy a DIN EN ISO 9001:2000 és DIN EN ISO 13485 standardok által tanúsított minőségbiztosítási rendszer biztosítja az elvárt minőség követelményeknek történő mindenkori megfelelést. A gyártás hónapja (lézeres írással feltüntetve) a hőmérő külső burkolatának hátulján olvasható.

Galinstan - Egy új nem-toxikus mérőfolyadék
A Master-AID higanymentes hőmérő, egy galliumból, indiumból illetve ónból álló – galinstan elnevezésű – szabadalmazott folyadékot tartalmaz. A Galinstan teljesen biztonságos, nem toxikus és környezetbarát, csakúgy, mint az orvostechnológiában használatos higanypótló. A galinstan mérőfolyadék nem érintkezhet nemes és könnyű fémekkel, mivel ezekkel a fémekkel reakcióba lép. A galinstanos üveghőmérők tárolási hőmérséklete nem eshet -15˚C alá, és nem haladhatja meg a +42˚C-t. 

Figyelmeztetés:
- Ne ejtse le a hőmérőt, és ne tegye ki erős ütés hatásának.
- Ne hajlítsa meg a hőmérőt, és ne harapjon rá az érzékelőre.
- Tartsa távol felügyelet nélküli gyermekektől.
- A sérült üvegburkolatú hőmérőt NEM szabad többé használni (sérülés veszélye).

Használata:
A mérés elvégzése előtt ellenőrizze, hogy a jelzőfolyadék az első számozott jel alatt van-e (35˚C és 36˚C között).
Fertőtlenítse az üveghőmérőt használat előtt és után. Gondosan tartsa be az alábbiakban megadott „Tisztítási utasításokat”.
Tegye a hőmérőt a megfelelő helyre (hónalj, végbélnyílás, száj).
A lázmérőnek kb. 4 percre van szüksége a testhőmérséklet megméréséhez. A hőmérséklet leolvasásához forgassa lassan oda-vissza a hőmérőt. A hőmérő kapilláris üvegcsövében a mérőfolyadék a hőmérő beosztásán jelzi ki a mért testhőmérsékletet.
Mérés után vissza kell állítani a hőmérőt. Ehhez fogja meg a hőmérő felső részét, és csuk – lóból indított, határozott 15-20 kézsuhintással rázz le úgy, hogy a folyadék a hő – mérőgömbbe kerüljön vissza.

A hőmérés megfelelő módszerei

Szájon át: 
Az orvosok előnyben részesítik a szájon át végzett hőmérést, mivel ez a módszer gyors és pontos eredményeket biztosít. A nyelv alá, a két nyel alatti üreg egyikében, a nyelvtőtől balra vagy jobbra kell a hőmérőgömböt (érzékelő) behelyezni.
Ennél a módszernél a normál hőmérséklet általában 37˚C (mérési idő: 4 perc).

Végbélnyílás:
A végbélnyílásos módszer a gyermekek lázmérésének előnyben részesített módja. E célból a hőmérőgömböt (érzékelő) a végbélbe kell helyezni (kb. 2cm-re). A könnyű és kényelmes behelyezés érdekében egy kevés bőrápoló krémet vagy babaolajat lehet a hőmérő csúcsára helyezni. ÁLLJON le, ha bármilyen ellenállást érez. Ennél a módszernél a normál hőmérséklet általában 37,6˚C. Ha a végbélen át végzett lázmérést javasol az orvosa, használhat érzékelőborítást. Helyezze a hőmérőt az érzékelővédőbe. Kenje be az érzékelőborítást vízben oldódó zselével a könnyű behelyezés érekében. Ne használjon petróliumzselét. Ne helyezze 1,5cm-nél mélyebbre az érzékelőt a végbélnyílásba (mérési idő: 4perc).

Hónalj:
Puha, száraz ruhával törölje szárazra a hónaljat. Helyezze a hőmérő hegyét a hónaljba, és kérje a beteget, hogy szorítsa a karját a törzséhez. Ennél a módszernél a normál hőmérséklet általában 36,7˚C (mérési idő: 4 perc).

Megjegyzés: 
- A pontatlan mérés elkerülése érdekében ügylejen arra, hogy a hőmérő legalább négy percig bennmaradjon.
- A hőmérés teljes időtartam alatt felnőttnek kell felügyelnie a gyermekre.
- A gyártó minden hőmérőn ellenőrizte, hogy megfelel-e az előírt mérési hiba tűréshatároknak (+0,1/-0,15) ˚C.

Ha két hőmérő között összehasonlítja a hőmérsékletet, előfordulhat, hogy két különböző értéket kap akkor is, ha mindkét hőmérő a pontossági tűréshatárokon belül van. Eltérések adódnak minden mérés esetén.

Tisztítás utasítások
A lázmérő hermetikusan zárt, higiénikus üvegburkolattal rendelkezik, és 100%-ban fertőtleníthető. A tisztító és fertőtlenítő oldat hőmérséklete nem haladhatja meg a 42˚C-t. Javasoljuk, hogy a hőmérés során megfelelő gondossággal járjon el a sérülés veszélyének elkerülése érdekében. Minden használat előtt és után tisztítsa le az üveghőmérőt hideg vízzel és szappannal. Alkohollal átitatott vattacsomóval vagy törlőruhával fertőtlenítse a hőmérőt, vagy merítse a hőmérőt, csíramentes oldatba. Ha a hőmérő eltörik, a kiszivárgó folyadék szappanos vízzel átitatott kefével, papírvattával vagy törlőruhával távolítsa el. A többi rész háztartási hulladékként kezelhető. A MASTER-AID hőmérő korlátlan ideig használható - nem szükséges ellenőriztetni!

Gerantherm Medical AG – Fahrenheitstrasse 198716 Geschwenda - Germany

  • Cikkszám
    8032956141218