Kategóriák
Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Házhozszállítás

Házhozszállítás

Termék részletek


GerincDoktor Plus hátnyújtó pad

GerincDoktor Plus hátnyújtó pad
  • GerincDoktor Plus hátnyújtó pad
  • GerincDoktor Plus hátnyújtó pad
7 990 Ft

GERINCDOKTOR PLUS

 

Több funkciós termék a hátunk védelméért, használható a hát megtámasztására, hevederrel rögzíthető a szék támlájához. A földre helyezve segíti a hátizmok lenyújtását.

A Vivamax Gerincdoktor napi 5 perces  használata segíthet:

 

A hátfájás megelőzésében, illetve csökkentésében

A helyes testtartás kialakításában

A gerinc természetes görbületeinek visszaállításában

A hátizmok és a vállízületek rugalmasságának visszaállításában

A termékhez tartozó heveder segítségével székéhez, autóüléséhez is rögzítheti, és így ülőhelyzetben is használhatja. A hátnyújtó 39cm hosszú, és íve 3 fokozatban állítható.

 

Hogyan használjam?

 

 Üljön a hátnyújtó elé hátával a hátnyújtó felé fordulva. Lassan feküdjön rá a hátnyújtó padra behajlított térdekkel (1. kép)

A hátnyújtó szélesebbik vége a gerinc alsó részéhez kell, hogy közel essen, ezzel is segítve az Ön hátának ágyéki szakaszának megtámasztását. Próbálja meg a gerincét a hátnyújtó közepébe illeszteni. Kényelmesebbé teheti vele a nyújtást.

Tipp: A feje alá tehet párnát a kényelmesebb fekvés érdekében!

Gyakorlat befejezése: Gördüljön át egyik oldalára, és gördüljön le a hátnyújtóról. Üljön fel fokozatosan, és pihenjen legalább 30 másodpercig, mielőtt feláll (5. kép).

Ne felejtse el, komoly nyújtást végzett, engedje, hogy helyreálljon a vérkeringése, ellenkező esetben elszédülhet.

Nyújtó testhelyzetek

 

Normál nyújtó pozíció: Lazítson, és lélegezzen lassan, egyenletesen.  Karjai és lábai legyenek nyújtva. (2. kép) Ez a testhelyzet adja a legkisebb mértékű nyújtást, és ezt a legkönnyebb megtartani. Ha nagyobb mértékű nyújtást szeretne, folytassa az alábbi módon:

Közepes nyújtás: Emelje fel a karjait is, és tegye feje mellé magas tartásban nyújtva. A vállát és karját tartsa olyan közel a padlóhoz, amilyen közel csak tudja, miközben a lábait behajlítja (3. kép). Ha nem is megy első alkalommal, hosszabb ideig történő gyakorlás után már képes lesz a karját teljesen kinyújtani és a könyökét kényelmesen letenni a földre.

Maximális nyújtás: Nyújtsa ki karjait és lábait a képen látható módon (4. kép). Vegye ki a feje alól a párnát a maximális nyújtás elérése érdekében. Érezze, ahogy a háta vállai, mellkasa és hasizmai megnyúlnak, koncentráljon a maximális ellazulásra.

Tippek a használathoz!

 

Ne használja csúszós felületen. Mindig tegyen a hátnyújtó alá szivacsot vagy szőnyeget, hogy megakadályozza elmozdulását.

Tartsa be a következő javaslatokat a használati idővel és szintekkel kapcsolatban:

Fizikai állapotától függetlenül egyes fokozatban kezdje el használni a nyújtópadot. Ahogy az izmok rugalmassága és fizikai állapotuk javul, elkezdheti használni az eszközt második majd harmadik fokozatban. A nyújtó harmadik fokozatban történő használata csak haladó felhasználóknak és jógázóknak ajánlott.

Válassza ki az Ön számára legmegfelelőbb testhelyzetet!

Egy nyújtás alkalom maximálisan 5 perc lehet. Ha kényelmetlennek találja az öt perc nyújtást, hagyja abba a gyakorlatot hamarabb.  Mindig addig használja ameddig kényelmes, óvatosan emelje a gyakorlat időtartamát alkalomról-alkalomra.

Naponta maximum kétszer használja a nyújtót.

Ha a gyakorlat elején kellemetlen érzése van használat közben, annak lehet oka a hátában lévő feszültség és az izmok merevsége. Ezek a tünetek idővel enyhülnek. Ha mégsem szűnnének, akkor hagyja abba a hátnyújtó használatát, és forduljon kezelőorvosához.

Ha szokatlan fizikai tüneteket észlel, pl. izom vagy ízületi fájdalmat hagyja abba az eszköz használatát, és keresse fel kezelőorvosát.

Kiknek nem ajánljuk a használatát?

 

 

Az alábbi betegségek és tünetek esetén ellenjavallt a hátnyújtó pad használata:

 

Spondylosis

oszteoporózis

ízületi gyulladás

csigolyacsuszamlás

különböző gerinc elváltozások

tumorok

akut törések.

Mi a különbség a GerincDoktor és a GerincDoktor Plus között?

 

A két termék funkciója ugyanaz, a hát nyújtására, a hátizmok rugalmasságának visszaállításában lehet segítségünkre mindkét termék.

A Plus változatban két újítás történt:

 

A hátlap közepére bekerült egy 5 mm vastag szivacs, mely gerincünk védelmét szolgálja.

Ezen kívül a hátlapra rákerültek ún. masszázstüskék, melyek megfelelő nyomást gyakorolnak a hátunk akupresszúrás pontjaira, és a nyújtás mellé masszázsélmény is társul.

  • Cikkszám
    5998880370991