Kategóriák
Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Házhozszállítás

Házhozszállítás

Termék részletek


RS 08 Állítható hónaljmankó

RS 08 Állítható hónaljmankó
5 075 Ft

Alkalmazás

Az RS-08 Állítható hónaljmankó használata derék, csípő, alsó végtag törés, ficam, rándulás, műtéti beavatkozás és járásbizonytalanság esetén ajánlott. Alsó végtag rendellenesség vagy hiány esetén a 2 db hónaljmankó használata teljes tehermentesítést biztosít járás közben. A hónaljmankó 22*1,9 mm alumínium csőből készül, formatervezett műanyag hónalj támasszal, és a tapadást biztosító gumi véggel. A 9 fokozatban állítható hónaljmankó, mint gyógyászati segédeszköz orvosi rendelésre, az előírásoknak megfelelő méretbeállítással használható.

Használati útmutató

A magasság a hónaljmankó alsó csövén található csapos külső rögzítő gyűrű kiemelésével, majd a két cső egymáshoz viszonyított elmozdítása után a kívánt furatba történő bepattintással állítható be. A hónalj és a hónaljtámasz között terheletlen állapotban kb. 2 cm távolság legyen! Ezután állítsuk be a fogantyú magasságot! A fogantyú optimális magasságát úgy válasszuk ki, hogy a könyök kissé hajlított legyen, arra támaszkodva viszont a könyök kiegyenesedjen, de ne nyomja fel magasra a vállat. A mankó rúd irányú terhelhetősége:

M: 130 KG

L: 150 KG.

A járóbot használatánál szakorvos, gyógytornász, ergoterapeuta vagy forgalmazó utasításait kell figyelembe venni. A hónaljmankóval történő közlekedést tanulni kell, különösen a lépcsőn történő közlekedést. Síkos, pl. jeges úton, a hónaljmankóval fokozott óvatossággal közlekedjünk!
A botvég gumi elhasználódása esetén azt ki kell cserélni.


Tisztítás

Semleges mosószerrel, langyos vízzel lemosva, majd puha ruhával áttörölve.

  • Maximális terhelhetőség 90 kg
    Javasolt kihordási idő 36 hónap
    TB támogatott Igen / 80% -ban
    Közgyógy. támogatott Igen
  • Cikkszám
    RS-08